Hervormd Vollenhove.nl

Hervormde gemeente Vollenhove - Sint Jansklooster

▶ Kerkdiensten luisteren

Gekwetste Liefde

Klik hier om te delen via Whatsapp

Jeremia 3-5

Link naar Jeremia 3

De komende dag lezen we verder uit Jeremia:

15/2: Jer. 3: 1-11

16/2: Jer. 3: 12-21

17/2: Jer. 3: 22- 4: 2

18/2: Jer. 4: 3-18

19/2: Jer. 4: 19-31

20/2: Jer. 5: 1-14

21/2: Jer. 5: 15-31

Het zijn geen vrolijke gedeelten die we deze dagen lezen. Wat de boventoon voert is de pijn die je voelt bij God om de ontrouw van zijn volk Israël. Soms hoor je mensen zeggen: 'Is dat nou een God van liefde? Een God dat zijn volk soms zo kan straffen?' Maar Jeremia laat zien, hoe groot de liefde van God voor zijn mensen is. Die liefde is zo groot, dat Hij er zelfs in gekwetst kan worden. Dat het Hem pijn doet als die liefde onbeantwoord blijft.

Ieder van ons die echt heeft liefgehad, weet ook hoe intens pijn liefde kan doen. Je bent namelijk heel kwetsbaar, wanneer je je geluk afhankelijk maakt van de ander. Je kunt dan ook echt gekwetst worden. Hoe goed God dat risico ook kent, hoe goed Hij weet dat zijn volk zijn liefde niet kan beantwoorden, toch kiest Hij er niet voor om zich af te schermen van die pijn. God neemt de pijn voor lief, zó veel houdt Hij van zijn mensen!

Wanneer we de komende dagen deze teksten lezen, laten we onszelf dan kritisch in de spiegel kijken: hoe beantwoorden wij Gods liefde? En zou het zo maar kunnen, dat ook wij Hem pijn doen? Wordt het dan niet hoog tijd om Hem onze wederliefde te tonen?

Blogoverzicht