Hervormd Vollenhove.nl

Hervormde gemeente Vollenhove - Sint Jansklooster

▶ Kerkdiensten luisteren

Opvoeding

Klik hier om te delen via Whatsapp

Rechters 13:1-14

Link naar Rechters 13

Bij dit gedeelte moet ik denken aan dat ene dooplied: ‘Hier zijn wij dan: van U is ’t jonge leven, het moet U dankend worden weergegeven, want alles komt uit uwe hand.’

Onze jongens hebben we ervaren als een geschenk uit Gods hand. Dankbaar zijn we voor hun leven. Maar met dit lied beseffen we: het zijn niet onze kinderen. Het zijn ten diepste Gods kinderen. Met de doop hebben we ze aan God teruggegeven. Het doel van hun leven is om God te kennen en met Hem te leven.

Simsons geboorte kondigt zich aan. Zijn ouders, die geen kinderen konden krijgen, zullen intens gelukkig met hem zijn. Maar tegelijk zegt God: vanaf het eerste begin is dit kind aan mij toegewijd.

Voor mij betekent dat een voortdurend loslaten. Niet in de zorg, in de liefde en de toewijding voor mijn kinderen. Maar wel in de doelstellingen die ik voor hen heb. Natuurlijk hoop ik dat ze het goed doen op school, in hun sport en met hun vrienden. Maar het echte geluk vinden ze niet bij ons als ouders, of in wat deze samenleving belangrijk vindt. Echt gelukkig worden ze slechts bij God en wanneer ze Zijn weg gaan!

Blogoverzicht