Hervormd Vollenhove.nl

Hervormde gemeente Vollenhove - Sint Jansklooster

▶ Kerkdiensten luisteren

Wandelingen 40-dagentijd

De Raad van Kerken Vollenhove - Sint Jansklooster organiseert op zes zaterdagen in de 40-dagenperiode voor Pasen, een wandeling in de omgeving van Vollenhove. Deze periode is van oudsher een tijd van vasten en bewust leven voor alle christenen. We denken in deze tijd aan Jezus die opliep met zijn vrienden naar Jeruzalem. Hij ging door bergen en door dalen, stap voor stap. We geloven dat Hij nog steeds oploopt met mensen door het leven als reisgenoot en wandelmaatje.

Wij mogen ook stappen zetten naar de ander, naar elkaar luisteren, bemoedigen en ons bewust worden van de weg die Jezus moest gaan.

De zaterdagse wandelingen starten om 9:00 uur, duren ongeveer een uur en worden afgesloten met koffie of thee en wat lekkers. Opgeven is niet nodig. De eerste keer is op 17 februari; deze zaterdag en ook 24 februari, 2 maart en 9 maart is de start in Vollenhove vanaf de Burght. Op 16 maart is de start in Sint Jansklooster bij de Johanneskerk. Voor de laatste wandeling op 23 maart wordt er verzameld bij de Burght in Vollenhove (9:00 uur) of om 9:15 uur in het Waterloopbos. Iedereen is welkom om aan te sluiten, ook als het maar één keer zou zijn.

Rvk