NIKLAAS-lezing 11 februari 'Lichaam van Christus...'

Een drietal ambtsdragers zullen na de ochtenddienst van zondag 11 februari iets vertellen over het ambt van ouderling, diaken en kerkrentmeester.

Het thema van de dienst is 'Lichaam van Christus.' n.a.v. een tekst uit 1 Korinthiërs Want zoals het lichaam één is en veel ledeLichaam van Christusn heeft, en al de leden van dit ene lichaam, hoewel het er veel zijn, één lichaam zijn, zo is het ook met Christus.
Ook wij allen immers zijn door één Geest tot één lichaam gedoopt, hetzij dat wij Joden zijn, hetzij Grieken, hetzij slaven, hetzij vrijen; en wij allen zijn van één Geest doordrenkt.
Want ook het lichaam bestaat niet uit één lid, maar uit vele.Als de voet zou zeggen: Omdat ik geen hand ben, ben ik niet van het lichaam, is hij daarom dan niet van het lichaam? En als het oor zou zeggen: Omdat ik geen oog ben, ben ik niet van het lichaam, is het daarom dan niet van het lichaam? Als het hele lichaam oog was, waar zou het gehoor zijn? Als het hele lichaam gehoor was, waar zou de reuk zijn? Maar nu heeft God de leden, elk van hen afzonderlijk, in het lichaam een plaats gegeven zoals Hij gewild heeft. Als zij alle één lid waren, waar zou het lichaam zijn? Nu echter zijn er wel veel leden, maar is er slechts één lichaam. En het oog kan niet zeggen tegen de hand: Ik heb je niet nodig, of vervolgens het hoofd tegen de voeten: Ik heb jullie niet nodig.

Iedereen is van harte welkom!