Meer geluk dan grijsheid

De ouderdom wordt vaak als een onaantrekkelijk proces van verval gezien: ‘alles wordt minder’. Gelukkig valt er nog heel wat meer over deze levensfase te zeggen. Zonder de problemen te bagatelliseren, laat Jean-Jacques Suurmond in dit boekje zien dat er juist een spirituele kans in verscholen ligt. Ouder worden kan worden beleefd als een spirituele weg, waardoor de kwaliteit van leven toeneemt. Naast ‘alles wordt minder’ kan men dan zeggen: ‘ten diepste wordt alles meer dan ooit’.

In twee avonden bestuderen we het boekje van Jean-Jacques Suurmond ‘Meer geluk dan grijsheid’, spiritualiteit van de ouderdom. Jean-Jacques Suurmond werkt als predikant/geestelijk verzorger in een verpleeghuis, is gestalttherapeut en columnist van het dagblad Trouw.

Deze cursus is niet alleen voor ouderen, maar waardevol voor deelnemers van alle leeftijden. Ouder worden we immers allemaal en de bezinning daarop draagt bij aan ons menszijn.

Het boekje kost 7,85 euro en is te bestellen via ds. Marijn Rohaan.

U bent welkom op 15 en 22 februari om 20.00 uur in de Voorhof. Kerksteeg 1.