Hervormd Vollenhove.nl

Hervormde gemeente Vollenhove - Sint Jansklooster

▶ Kerkdiensten luisteren

Bijbellees-appgroep gaat 1 juli van start

God heeft jou een prachtige brief geschreven. Een brief waarin Hij je zijn liefde verklaart en waarmee Hij je wil helpen groeien in de relatie tot Hem! Die brief, de Bijbel, laten we helaas veel te vaak onder het stof liggen. Het wordt tijd om hem weer af te stoffen, te gaan lezen en de rijkdom ervan te ontdekken! Deze appgroep wil je daarbij helpen en stimuleren. Je doet het voor jezelf en toch ook een beetje samen!

appgroepDe laatste tijd heb ik nogal eens jongvolwassenen gesproken die graag wat regelmatiger uit de Bijbel willen lezen, maar daar om verschillende redenen niet toe komen:

 • ‘Ik mis discipline'
 • 'Ik weet niet precies wat ik dan moet lezen'
 • 'Als ik gelezen heb, weet ik niet zo goed wat ik ermee moet'
 • 'In mijn eentje is het ook maar zo alleen...'

 

Daarom wil ik per 1 juli een nieuw initiatief starten om elkaar te stimuleren tot meer Bijbellezen. Ik wil vier dingen doen:

 1. een bijbelleesrooster publiceren op de website van onze kerk
 2. dagelijks een korte blog schrijven over het gedeelte dat voor die dag op het rooster staat
 3. een appgroep vormen, om van elkaar te horen hoe het bijbelgedeelte overkomt
 4. op speciaal verzoek: ook een besloten facebookgroep om ervaringen te delen

 

Na mijn eerste bericht hebben zich al verschillende mensen aangemeld. Ook kreeg ik een aantal vragen:

 1. Voor wie is het? Is het alleen voor jongvolwassenen? Nee, natuurlijk niet! Dat is wel de eerste groep waar ik aan denk, maar iedereen mag meedoen! Als de groep te groot wordt, dan kunnen we ook meerdere appgroepen aanmaken. En dan is het aan jullie wat je fijn vindt: wil je als leeftijdsgenoten bij elkaar, of vindt je een mix juist leuk, omdat je dan meer van anderen kunt leren? Hoe gaaf zou het zijn als de groep zo groot werd, dat we moesten splitsen!!!
 2. Moet je elke dag meedoen? Nee, er is geen enkele verplichting! We willen elkaar stimuleren om vaker uit de Bijbel te lezen. Maar jij bepaalt de frequentie en de intensiteit! Het is net een sportschool. De één gaat wat vaker dan de ander, maar juist wanneer je samen gaat en elkaar motiveert, houd je het beter vol!
 3. Moet je aan alles meedoen? Nee, ook daarin is geen verplichting! Print je alleen het rooster uit? Lees je alleen de blog? Het kan en mag allemaal. Vind je het fijn om er samen over na te denken? Maak dan gebruik van de appgroep of de besloten facebookgroep. En wil je alles? Natuurlijk kan dat ook! Jij hebt de regie. Geef maar aan wat je wilt!

 

Kortom, ik wil het aan de ene kant zo laagdrempelig mogelijk maken. Maar tegelijk wil ik je uitdagen om wel lid te worden van één van de groepen. Want dat werkt meestal wel. Samen kunnen we elkaar stimuleren om meer met de Bijbel bezig te zijn. En we kunnen elkaar helpen om het beter te begrijpen.

 

De blog vind je op de website van de hervormde gemeente Vollenhove-Sint Jansklooster, onder het kopje 'Geloofsopbouw'.

 

Doe je mee? Stuur me dan mail op: predikantstad@hervormdvollenhove.nl

Geef daarbij aan bij welke groep je aan wilt sluiten (app, facebook, of beiden). En wil je bij de app? Mail me dan ook je mobiele nummer!

1 juli gaan we van start. Ik zou zeggen: Spread the word!

 

Dick Wolters

Nieuwsoverzicht