Sinterklaasactie

Beste Gemeenteleden,

De diaconie zou graag ook dit jaar weer in samenwerking met u een actie willen houden voor de kinderen in armoede in onze eigen omgeving. Wekelijks worden er voedselpakketten uitgegeven door de voedselbank in Vollenhove en Steenwijk. Van deze gebruikers zijn veel gezinnen met kleine kinderen.  Per week hebben deze gezinnen niet meer te besteden dan gemiddeld €50.- Hiervoor moet eten, kleding en schoolspullen e.d. van gekocht worden. U begrijpt dat deze gezinnen tegen de decembermaand opzien. Kinderen die bij anderen zien dat er extra lekkere dingen in huis gehaald worden en niet te vergeten dat er sinterklaas gevierd wordt met cadeaus. Voor deze gezinnen is het bijna niet mogelijk of zelfs onmogelijk een cadeautje te kopen en sinterklaas te vieren. Daarom willen we als diaconie u wederom vragen om een cadeautje voor €10,- te kopen voor een kind.Sinterklaasactie

We willen graag aan u uitleggen, hoe deze actie werkt.

De minima gezinnen krijgen bij de voedselpakketten een brief met verlanglijstje voor hun kinderen van 0 t/m 16 jaar. Zij mogen voor hun kinderen een cadeau opschrijven voor € 10,-. Deze brief wordt weer ingeleverd met de volgende uitgifte van het voedselpakket.  De naam van het kind correspondeert met een code.  Op het verlanglijstje wat u krijgt, staat dus alleen een code, de leeftijd en het geslacht van het kind. U zult dus geheel anoniem een cadeau kopen voor een kind. U mag daar een surprise of leuke verpakking van maken of zelfs een gedicht erbij maken, maar dit is zeker niet verplicht.

De cadeaus mogen, voorzien van de code, ingeleverd worden door u, op maandag 19 november a.s. tussen 18.30 en 20.00 uur in Tilvoorde te Vollenhove of in de Kapel te Sint- Jansklooster.

U kunt zich opgeven via de intekenlijsten bij de uitgang van de kerk en de kapel op 28 oktober en 4 november, of via de mail van de diaconie, diaconie@hervormdvollenhove.nl.

Wij hopen door uw betrokkenheid de minima gezinnen een LICHTPUNTJE te brengen in de voor hen moeilijke decembermaand. Zo mogen we de liefde van God aan hen doorgeven.

Met vriendelijke groet,

Diaconie Hervormde Gemeente Vollenhove/Sint-Jansklooster.