Vacature Kerkelijk Werker

De hervormde gemeente Vollenhove-Sint Jansklooster zoekt een Kerkelijk werker (m/v) voor 10-15 uur in de week die samen met de huidige twee predikanten zich toelegt op pastoraat en catechese.

VacatureDe hervormde gemeente Vollenhove-Sint Jansklooster wil een gemeenschap van discipelen van Jezus Christus zijn, gedreven door Gods Geest en gevoed door de Bijbel. We hechten grote waarde aan de eredienst als middelpunt van het gemeentelijk leven, waar de lofprijzing aan God gaande wordt gehouden en de gemeente wordt toegerust tot dienst aan elkaar en aan de wereld.

Voor meer informatie over onze identiteit, visie en missie verwijzen we u naar onze website: www.hervormdvollenhove.nl

In verband met vermindering van werktijd van één van onze predikanten, zijn we op zoek naar een kerkelijk werker die:

• een deel van het reguliere pastoraat (aan met name ouderen) voor zijn/haar rekening neemt;
  • in samenwerking met de predikanten zich inzet voor het crisispastoraat;
  • voorgaat in een aantal rouwdiensten;
  • vergadert met het team van pastorale ouderlingen, deze ondersteunt en toerust;
  • twee uur per week catechese geeft.

Als kerkelijk werker:

• heeft u een theologische opleiding afgerond op minimaal HBO-niveau. Onze voorkeur gaat uit naar iemand met praktische ervaring als kerkelijk werker;
  • doet u uw werk vanuit een levend geloof in Christus en bent u belijdend lidmaat.

Wij bieden:

• een dienstverband voor 10-15 uur per week;
  • een aanstelling in eerste instantie voor bepaalde tijd van één jaar, met de mogelijkheid tot verlenging en uitbreiding;
  • salaris en arbeidsvoorwaarden conform de landelijke richtlijn van de Protestantse Kerk in Nederland.

Interesse?

• Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ds. Wolters, (0527-239291)
  • Uw sollicitatie kunt u tot uiterlijk 4 februari 2019 per e-mail richten aan dhr. H. Wijermars scriba@hervormdvollenhove.nl