Wel en wee van Zorgmaatje/ Vriendendienst

Aandacht gevraagd voor zorgmaatjes project!

Wel en wee van Zorgmaatje/ Vriendendienst

Opnieuw vragen we uw aandacht voor het zorgmaatjes-project. We merken dat het moeilijker wordt om nieuwe zorgmaatjes (vrijwilligers)  te werven. We zijn in het bijzonder op zoek naar mensen die met enige regelmaat er op uit willen gaan met een maatje. Er zijn momenteel een drietal rolstoelafhankelijke personen die er zo graag eens uit zouden willen gaan waar we geen zorgmaatje voor kunnen vinden. Wilt u er eens over nadenken? Of mogelijk kent u iemand in uw omgeving die u op deze oproep kunt wijzen Met een uurtje van uw tijd kunt u een ander heel erg blij maken!Zorgmaatje

We organiseren zo nu en dan ook leuke activiteiten zodat de maatjes ook eens anderen kunnen ontmoeten. Onlangs hebben we een gezellige nieuwjaarsbijeenkomst georganiseerd in Nieuw Clarenberg. Dit werd door de deelnemers erg op prijs gesteld. De werkgroep activiteiten is gaan samenwerken met de Zorgzame Kerk,  onderdeel van de Johanneskerk, Sint Jansklooster. Dit was de eerste gezamenlijke activiteit. Mooi dat we elkaar hierin willen versterken en ondersteunen.

Er zijn wisselingen binnen de werkgroep. We gaan afscheid nemen van Renate Bergkamp, Margreet Lassche en Janneke Wolters. Jammer, echter we respecteren jullie beslissing. Ook vanaf deze plaats willen we jullie hartelijk bedanken voor al het werk dat verricht is. “Al wat gedaan is uit liefde voor Jezus, dat houdt zijn waarde en dat blijft bestaan”. Het goede nieuws is dat Lucie van der Niet en Henny Bijma (vanuit de diaconie) de vrijgekomen plaatsen gaan invullen.  Heel erg fijn dat jullie het stokje willen overnemen en dat zo onze opdracht: het organiseren van “omzien naar de ander” door kan gaan.

Voor aanmelden of informatie kunt u bellen met: