KERKPROEVERIJ 2019

Wie nodig jij uit?

Alle leden van onze gemeente worden van harte uitgenodigd om op zondag 29 september iemand mee te nemen naar de ochtenddienst. In dat weekend zetten kerken in het hele land de deuren open voor gasten in het kader van de landelijke campagne Kerkproeverij. Onze gemeente doet ook mee, net als de andere kerken die zijn aangesloten bij de Raad van Kerken Vollenhove – Sint Jansklooster. Behalve in de Grote Kerk is er die morgen ook een dienst in de Kapel. In alle kerken begint de ochtenddienst om 9:30 uur!

Kerkproeverij is een mooie gelegenheid om iemand die je persoonlijk kent uit te nodigen. Wij zullen als gemeente een dienst hebben die goed te volgen is voor mensen die niet gewend zijn aan een kerkdienst. Daar hebben we u/jou bij nodig.

We kunnen er als kerk naar streven gastvrij en verwelkomend te zijn, maar als we geen uitnodiging doen aan mensen om ons heen, wie gaat er dan proeven van de gastvrijheid en liefde van God? Daarom aan u/jou de vraag om iemand mee te nemen. Misschien iemand die niet (meer) naar de kerk gaat; een buurman of buurvrouw, iemand van je sportclub, een kennis of een vriend(in). Iemand uitnodigen kan spannend zijn. Houd de uitnodiging vrijblijvend: “Zou het je wat lijken om een keer mee te gaan naar mijn kerk? Ik zou het in ieder geval leuk vinden. Deze zondag is speciaal voor gasten.”

Kerkproeverij is gebaseerd op het Engelse Back to Church Sunday, een initiatief van Michael Harvey waar kerken wereldwijd aan deelnemen. Zie voor meer info www.kerkproeverij.nl.

Na afloop is iedereen van harte uitgenodigd op camping De Schaarkamp (Schaarweg 6 in Sint Jansklooster) om onder het genot van koffie, thee en wat lekkers na te praten over de dienst en over wat ons in het dagelijks leven bezighoudt.

Namens de Raad van Kerken Vollenhove – Sint Jansklooster: graag tot 29 september!

Kerkproeverij