Dorcas Voedselactie – Omdat we om hen geven

Van 3 tot en met 10 november 2019 wordt voor de vierentwintigste keer de Dorcas Voedselactie gehouden. Vele vrijwilligers en consumenten in heel Nederland dragen hier een steentje aan bij. Op honderden locaties in Nederland – in supermarkten, kerken en scholen – zamelen duizenden vrijwilligers samen met consumenten producten en geld in voor de allerarmsten in Albanië, Moldavië, Oekraïne en Roemenië.

Dorcas Voedselactie – Omdat we om hen gevenDorcas voedselactie

Dorcas ondersteunt met de voedselpakketten de allerarmsten. Veel van hen leven teruggetrokken en in armoede. Ze staan er vaak alleen voor en komen, vanwege gezondheidsproblemen of ouderdom de deur niet meer uit. De ontvangers van een pakket worden zorgvuldig door lokale partnerorganisaties geselecteerd. Onze partners weten welke mensen hulp nodig hebben.

Heel Nederland geeft
In Nederland zijn van 3 tot en met 10 november zo’n tienduizend vrijwilligers op de been om de producten in te zamelen. Meer dan zeshonderd supermarkten en vele scholen en kerken verlenen hun medewerking aan de Dorcas Voedselactie. Vrijwilligers delen voedsellijstjes uit aan het winkelend publiek. Hierop staan producten die samen een voedselpakket vormen. Klanten van de supermarkten kopen een extra product en geven deze af aan de vrijwilligers. Daarna wordt alles gesorteerd. Dit gebeurt ook door vrijwilligers. Nadat het pakket met de vrachtwagen op de plaats van bestemming is aangekomen, geeft Dorcas het aan de partnerorganisatie die het vervolgens via een lokale partner bij de juiste mensen brengt.

In­­­­­­­­­­­­­­­­ Vollenhove en St. Jansklooster_wordt op 8 en 9 november de Dorcas Voedselactie gehouden op de volgende locatie(s): COOP Kerssies en COOP HOPMA.