Hervormd Vollenhove.nl

Hervormde gemeente Vollenhove - Sint Jansklooster

▶ Kerkdiensten luisteren

Grote betrokkenheid bij de Dorcas Voedselactie

Van 3 tot en met 10 november jl. werd in heel Nederland de 24e Dorcas Voedselactie gehouden. Supermarkten, kerken, kinderen en ontzettend veel klanten in de winkel, leverden producten in voor de allerarmsten in Oost-Europa. De actie in Vollenhove en St. Jansklooster leverde 163 voedseldozen op. Een prachtige opbrengst! Allen hartelijk dank! De komende weken zullen vrijwilligers uit alle ingezamelde goederen voedselpakketten samenstellen in sorteercentrums in Nederland. Het grootste deel van de pakketten zullen nog voor de kerst bij mensen in Oost-Europa worden afgeleverd.

Met de Dorcas Voedselactie worden mensen zoals de 57-jarige Adrian uit Oekraïne geholpen. Voor hem is een voedselpakket een belangrijke aanvulling in de koude wintermaanden. Dan komt hij de deur niet uit. Zijn vrouw is ziek en eigen inkomsten heeft hij niet. Het voedselpakket is belangrijk maar de persoonlijke aandacht die er is van de vrijwilliger is misschien nog wel belangrijker. We helpen Adrian verder door mensen in zijn omgeving te mobiliseren om eens bij hem langs te gaan of hem te helpen als hij medicijnen voor zijn vrouw moet halen. Hierdoor wordt onze ondersteuning op den duur niet meer nodig. Het voedselpakket is hierin een belangrijk startpunt.


Kijkt u ook eens op onze website www.dorcasvoedselactie.nl. Hier wordt een duidelijk beeld gegeven over het verloop van de Dorcas Voedselactie.

 

Over Dorcas

Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Geïnspireerd door de opdracht uit de bijbel om te zorgen voor armen en onderdrukten, werkt Dorcas al ruim 35 jaar aan hulp- en ontwikkelingsprojecten in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

 

Dorcas

Nieuwsoverzicht