Kerkomroep in Corona-Tijd

De komende periode kunt u via de Kerkomroep een divers aanbod beluisteren! U kunt deze vinden op de internetpagina’s van de diverse kerken, via de zogenaamde “Lukaskastjes” en voor de inwoners van Nieuw Clarenberg op hun i-pads.

Programma Week 14Vanuit de Raad van Kerken bieden we een breed radio-programma aan. Bijna dagelijks gaan we uitzenden. We hebben hier twee belangrijke doelen voor ogen. Allereerst willen we ouderen, kwetsbaren, zieken en eenzamen in deze tijd een extra hart onder de riem steken. In de tweede plaats zoeken we naar manieren om de gemeenschap te ervaren, ook in tijden van isolerende maatregelen. Of om het met een lied te zeggen: ‘Samen in de naam van Jezus… want de Geest doorbreekt de grenzen die door mensen zijn gemaakt!’

Hieronder vindt u de programmering. U kunt deze ook als flyer downloaden om uit te printen. Wellicht handig om bij de Kerktelefoon van uzelf, of een familielid te leggen. Klik dan hier.

Zaterdag 28 maart, 15.30 uur: Orgelconcert

Johan Bredewout zal op zijn eigen wijze diverse liederen spelen op het orgel. Daar omheen zal Tina van Dijk korte teksten uitspreken. Het beloofd een afwisselend programma te worden. Een mooie voorbereiding op de zondag!

Zondag 29 maart, Sing-out

‘Wat mis je het meeste aan de kerk?’ ‘Het samen zingen!’ Dat antwoord wordt misschien wel het vaakst gegeven. Met een sing-out hopen we toch samen – op afstand – te kunnen zingen!
Een aantal muzikanten zullen live muziek spelen in de Mariakerk. U kunt hen zien en horen via de videoverbinding. Ga daarvoor op internet naar Kerkdienstgemist van de Mariakerk. Thuis kunt u vrolijk meezingen. De teksten worden namelijk geprojecteerd op uw scherm.
Het programma staat nog niet vast! Ze zullen namelijk uw verzoeknummers spelen. Deze kunt u zowel vooral, als live tijdens de uitzending insturen. We zullen zo veel mogelijk verzoeken honoreren. Stuur een berichtje naar: 06-21640616

Dinsdag 31 maart, 15.30 uur: ‘UIT’ de Johanneskerk

Elke week een afwisselend programma. Een overdenking, een mooi verhaal of mooie gedichten. Omlijst met mooie liederen. Deze week: Moment van bemoediging door Tiny van der Linde

Woensdag 1 april, 19.00 uur: Vesper

Een korte, ingetogen viering van lied, gebed en Schriftlezing.  Deze keer onder leiding van ds. Hendri Pap.

Donderdag 2 april, 15.30 uur: Muzikale Fruitmand

U kunt een geestelijk lied aanvragen voor iemand die een extra bemoediging wel kan gebruiken. Dat kunt u doen door te mailen naar muzikalefruitmandvollenhove@gmail.com. Geef dan aan welk lied u aanvraagt en voor wie. U kunt daarbij ook een korte bemoedigende tekst schrijven. U kunt deze bemoediging ook zelf inspreken, stuur dan een Whatsapp-spraakmemo naar: 06-21640616.

Tijdens de uitzending zullen we een aantal liederen en wensen laten horen. We kunnen natuurlijk niet garanderen dat alle verzoeken gehonoreerd kunnen worden. Maar we doen ons uiterste best om dat wel te doen, deze week of één van de komende weken.