Clubdienst 02-05-2021

Clubdienst: Het andere normaal.

clubdienst

Vorig jaar rond Kerst zijn we als club met 24 tieners een online avontuur gestart. Vooraf hadden we best wat bedenkingen. Hoe houden we het leuk en uniek in een tijd dat alles al online plaatsvindt? Hoe zorg je dat het bijbel thema aan het begin anders is dan een online les van school. Wat voor spel moet je bedenken waaraan iedereen vanuit z`n eigen kamer op een beeldscherm kan meedoen? En Hoe hou je dan toch nog het gevoel dat we samen zijn.

Daarbij waren we vergeten dat jullie (de tieners) zelf ook graag willen dat club door blijft gaan. Zodat er ook nu een vast moment is om elkaar te ontmoeten en te praten over God. Alleen daarom al zijn we ontzettend trots op jullie. Toch neemt dit niet weg dat we meer en meer het verlangen hebben om elkaar een keer in het echt te zien. Is het dan niet opmerkelijk dat het bij God thuis, in de kerk de enige plek is waar dat nog kan.

Wij, de leiding en de tieners willen dit feestelijke moment graag met jullie delen tijdens de clubdienst op 2 mei. Graag denken we met jullie na over thema waar we op club al een tijde mee bezig zijn.  Efeziërs 6; ‘we moeten anders zijn’.  Dit keer de vraag waarom wij, en waarom nu? Om het in de praktijk te brengen gaan we een bedrijf beginnen in liefde en geluk. Tussendoor kijken we al een beetje terug op de coronacrisis. Wat hebben we ervan kunnen leren en hoe kun je dat de rest van je leven op een positieve manier gebruiken.

Het is een clubdienst dus het wordt anders dan anders. De dominee heeft een avond vrij. We bespreken het thema zoals we dat ook op club doen. Er is voldoende tijd voor vragen en doe dingen waar jullie thuis ook aan mee kunnen doen. En ook de muziek is anders. We kijken en luisteren naar popsongs die niet per se bedoeld zijn als christelijk. Maar die wat tekst betreft zeker aansluiten bij het thema.

We hopen dat jullie er net zoveel zin in hebben als wij.

Rick, Kylian en Henk

Wanneer; zondagavond 2 mei