Bijwonen van de diensten

Naar aanleiding van de versoepelingen die inmiddels doorgevoerd zijn en de richtlijnen die de PKN heeft aangereikt, is besloten dat we deze richtlijnen gaan volgen:

- We als gemeente weer volledig gaan zingen;
Wel blijft het door rood-wit lint aangegeven vak het 'niet zingen vak' om op deze wijze mensen die niet willen zingen hierin tegemoet te komen.
- 100% bezetting op anderhalve meter (zal neerkomen op ca. 100/150 mensen). Hiervoor is het wel belangrijk om te vermelden dat de banken voornamelijk bezet dienen te worden door gezinnen/mensen van één huishouden. Op deze wijze kan er aan meer gemeenteleden/ gasten plaats geboden worden.
Er is een coördinator aanwezig die een gezondheidscheck doet en de gemeenteleden/ gasten verteld waar zij kunnen gaan zitten. Dit kan de gastvrouw/heer, koster of één van de dienstdoende ambtsdragers zijn.
- Daar waar de 1,5 meter niet gehandhaafd kan worden is het gebruik van een mondkapje nog steeds verplicht.
- Wij willen proberen om het aanmelden los te laten. Sowieso gedurende de vakantieperiode, omdat het aantal bezoekers van de kerkdiensten dan gemiddeld lager ligt dan regulier.
Wekelijks zal er gekeken worden hoeveel mensen de diensten bezoeken en kan er, indien nodig, alsnog bijgestuurd worden. Wij raden u aan wekelijks het GZ, de Nieuwsbrief en/of de website te raadplegen.
We zijn blij en dankbaar dat we op deze manier weer vooruit kunnen kijken.
Daarom willen we eigenlijk ook iedereen laten weten: wees welkom in de kerk!

Kerk