Collecteren in Coronatijd

De collecte van de diaconie gaat op 19 september naar 'Woord en Daad' en vanuit de Commissie van Kerkrentmeesters gaat de opbrengst van de collecte naar de 'Instandhouding van de Eredienst' en het 'Onderhoudsfonds'. Onderstaand een uitleg van het digitaal collecteren.

Collecte voor de diaconie

De afgelopen weken ging de opbrengst van de digitale collecte naar de volgende doelen:

• 29 augustus: GZB Zomerzendingscollecte
  • 5 september: Zorgmaatje (diaconale vriendendienst)
  • 12 september: Kerk en Israël

De collecte op 19 september is bestemd voor Woord en Daad. Als bijbelgetrouwe Nederlandse stichting verbindt Woord en Daad, samen met lokale partners en organisaties uit relevante sectoren, mensen wereldwijd. Zo wil de stichting verantwoordelijkheid nemen voor het vormgeven van een menswaardig bestaan voor armen en rijken en hoop en kansen scheppen om armoede te overstijgen. Met de programma’s Agrarische ontwikkeling, Beleidsbeïnvloeding, Bewustwording, Duurzaam water, Educatie, Noodhulp en weerbaarheid en Werk en opleiding, wordt er al 47 jaar gewerkt aan duurzame verandering.

Woord en Daad zet zich in om systemen te veranderen die armoede in stand houden. Bijvoorbeeld het systeem van oneerlijke verdeling van water voor boeren in Ethiopië. Of het gewelddadige systeem van straatbendes in Guatemala waardoor jongeren geen veilige toekomst kunnen opbouwen.

U kunt uw gift voor de diaconie overmaken op het volgende rekeningnummer: NL 65 RBRB 0691 624 674 ten name van Diaconie der Hervormde Gemeente Vollenhove, met vermelding: ‘Collecte 19 september’.

Collecte voor het College van Kerkrentmeesters (CvK)

De tweede en derde collecte is voor het College van Kerkrentmeesters, afgekort: CvK. De collecte op 19 september is bestemd voor de 'instandhouding van de eredienst' en het 'Onderhoudsfonds'.

U kunt uw gift overmaken op bankrekeningnummer: NL75 RABO 0301 8018 86 t.n.v. College van Kerkrentmeesters Hervormde Gemeente Vollenhove, met vermelding ‘Collecte eredienst’.

Voor het overmaken van de collecte kunt u ook gebruik maken van de QR codes. Klik daarvoor op onderstaand plaatje om de PDF te openen.