Schoenendoosactie

In de gezamenlijke dienst van 10 oktober in de Grote Kerk hebben we stilgestaan bij de schoenendoosactie Actie4kids van Gain. Het was een mooie dienst waarin duidelijk werd dat er veel kinderen zijn die in armoede leven waarvan de ouders zelfs geen geld hebben om zeep, schriften, potloden en vele andere noodzakelijke dingen te kopen.

Dankzij u en jou kunnen er 139 gevulde schoenendozen verzonden worden naar een kind in Afrika, Oost-Europa of in een vluchtelingenkamp in Griekenland. Dat zijn er 35 meer dan vorig jaar!

Een prachtig resultaat en een geweldige verrassing voor deze kinderen die in moeilijke omstandigheden leven. Voor de kinderen die een schoenendoos krijgen is het een feest. Ze hebben nu hun eigen spullen en zelfs speelgoed. Dat krijgen ze anders nooit. Met de schoolspullen kunnen de kinderen voor het eerst echt meedoen op school. Dat is heel belangrijk, want op school kunnen ze leren hoe je later voor jezelf kunt zorgen. Zo wordt een simpele schoenendoos een onvergetelijk cadeau.

De collecte van 10 oktober heeft ongeveer € 320,00 opgebracht. Een mooi bedrag! Dat wordt gebruikt om de verzendkosten te betalen ( € 5,00 per doos).

We danken u hartelijk namens de kinderen.

De diaconie

Schoenendoosactie