Hervormd Vollenhove.nl

Hervormde gemeente Vollenhove - Sint Jansklooster

▶ Kerkdiensten luisteren

Actie vakantietas

Op vrijdag 15 juli krijgen alle kinderen van school zomervakantie! Heerlijk wat kijken zij en wij daar naar uit!!! Allemaal dingen doen die je leuk vind, vaak met vrienden en vriendinnen zwemmen in het zwembad, een pretpark of dierentuin bezoeken, op vakantie gaan in Nederland of buitenland.... kortom we komen dagen tekort in de vakantie!

Helaas geldt dit niet voor ieder kind hier in Vollenhove en omstreken. 

De vakantie begint voor hen vaak met een zucht.... Alle leuke dingen die een ander gaat doen en voor ons vaak gewoon is, wil hij of zij ook graag doen! 

Maar ja.... zij hebben geen geld om zomaar leuke dingen te gaan doen, niet zomaar een ijsje kopen bij een ijssalon of cafetaria, geen pretpark bezoeken, niet op vakantie gaan, zij blijven thuis.... voor hen kan een vakantie héél lang duren...!

Daarom hebben wij als jeugdouderlingen en diakenen een actie bedacht om die kinderen en jongeren iets te geven. Actie vakantietas! De diaconie gaat tassen uitdelen i.s.m. de Voedselbank. Naast practische dingen wordt er in die tas ook iets extra’s gedaan; bv een kaartje voor het zwembad, een bon om een ijsje te kunnen halen bij de plaatselijke cafetaria... 

Nu leek het ons een goed idee om onze kinderen en jongeren bij deze diaconale actie te betrekken. We hebben spaardoosjes gemaakt die ze tijdens de Zondagschool/Kindernevendienst en Tienerdienst mee krijgen naar huis. De komende 2 weken kunnen ze geld inzamelen met als doel om voor zondag 3 juli een vakantiekadootje te kopen van max €5,-. Bv een vakantieboek, Donald Duckpocket, waterpistool, tennisset, kleurboek, voetbal noem maar op! 

Stel dat jullie kind/ jongere meer geld inzameld dan €5,- is dat hartstikke mooi, maar koop dan liever 2 kadootjes van €5,-  dan één kadootje van €10,- . Dit om te voorkomen dat in één gezin het ene kind een duurder of groter kadootje krijgt dan de ander, dat kan dan een teleurstelling zijn.... 

Op zondagmorgen 3 juli staat op het hoge koor in de kerk en in de Kapel een  doos waar de kinderen de kadootjes in kunnen doen.

Wij hopen dat u als gemeente de actie wilt  steunen als u weet dat uw kind of kleinkind/ buurjongen-of meisje zo’n spaardoosje heeft! 

Laten we samen een klein beetje vakantiegeluk delen!

rugtas