Hervormd Vollenhove.nl

Hervormde gemeente Vollenhove - Sint Jansklooster

▶ Kerkdiensten luisteren

Terugblik dakloos in Amsterdam (+ filmpje)

Afgelopen zaterdag 29 oktober zijn we vanuit de diaconie met 8 jongeren van 18+ vertrokken naar Amsterdam om daar te koken voor daklozen en thuislozen.

Onze dag begon om 7 uur hier bij de haven in Vollenhove, van daar zijn we met een auto en een bus volgeladen met jassen, schoenen en slaapzakken richting Amsterdam gereden. Hartelijk dank aan iedereen die deze kleding heeft ingeleverd!

Met de veerboot zijn we over het IJ gevaren en liepen we naar Tot Heil des Volks aan de Willemstraat. Daar werden we hartelijk ontvangen door de medewerkers van De Tweede mijl en de mede kokers uit Barneveld. We begonnen met een opening, uitleg en gebed. Zodat we daarna direct konden starten aan een 3 gangen menu. Rond half 12 ontvingen we de eerste gasten voor bakje koffie of thee. Daarna begon het serveren van de maaltijden en was er ook tijd voor hier en daar een gesprekje met de gasten.

Rond 14 uur was alles weer spik en span en sloten we af met een dankgebed. Met een voldaan gevoel liepen we richting de Noorderkerk. Gelukkig hadden nog even tijd om op de markt te snuffelen. Om half 4 zaten we bij ds Wolters op de koffie met een heerlijke punt Appeltaart. We kregen een rondleiding door de Noorderkerk met een prachtig uitzicht over Amsterdam. Na een korte wandeling door de Jordaan zijn we om 18 uur aan een Surinaamse maaltijd gegaan met een aantal jongeren uit Amsterdam. Genoten van de verhalen van de jeugd en de uitleg van ds Wolters over zijn taken om de kerk met de buurt te verbinden en met een zeer voldaan gevoel zijn we begin van de avond weer naar huis gereden. Natuurlijk op de terug weg nog even een ijsje halen bij de gouden M.

Klik hier voor het filmpje die is gemaakt van deze dag.

Lijkt het jouw ook leuk om wat voor een ander te betekenen en ben je +/- tussen de 18-25 jaar, je bent van harte welkom! Op 20 november hebben we een Hap en Stap. Onder het genot van een hapje willen we een volgende stap zetten samen met jullie.

amsterdam