Hervormd Vollenhove.nl

Hervormde gemeente Vollenhove - Sint Jansklooster

▶ Kerkdiensten luisteren

Kaarsenactie voor Oekra´ne

De donkere avonden zijn weer aangebroken. We maken het weer gezellig in onze huizen, we laten de lichtjes branden en steken de kaarsjes weer aan.

Niet zo heel ver hier vandaan is er nog steeds de oorlog in Oekraïne. Mensen op de vlucht wonen in kapotgeschoten huizen of leven ondergedoken in de schuilkelder en gaan een winter tegemoet waarin het heel koud kan zijn. Zonder verwarming, niet voldoende stroom en water,leven met angst: “Ben ik er morgen nog?”

Willy Dekker (Vollenhove) en Willy Weijs (Sint Jansklooster) zijn, samen met Stichting Dorotty Oekraïne en Stichting Kinderen in Nood, een actie gestart om mensen in Oekraïne een licht te brengen in deze donkere tijd. Door middel van een kaars, als teken van licht en warmte, willen ze de mensen daar laten weten dat wij aan hen denken en voor hen bidden.

Op 1 december vertrekt er een vrachtwagen met hulpgoederen richting Oekraïne, zodat de kaarsen in de eerste week van december kunnen worden rondgedeeld. U kunt uw kaars(en) tot en met 28 november inleveren op de volgende adressen:
- Vollenhove: Willy Dekker, Productieweg 5, na 18:30 uur
- Sint Jansklooster: Tiny v.d. Linde, Bovenkruier 2, tussen 17:00 en 19:00 uur

- Roeli Getkate, Vossenkamp 56

- Zwartsluis : Femmy ten Napel, Hasselterdijk 37, tussen 16:00 en 20:00 uur
- De Poort, Singel 16, op woensdag en vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur

- Genemuiden : Janneke Verhoek, Slinger 45

Let op: de kaars moet zelf kunnen staan (stompkaars).

U kunt ook een gift overmaken op IBAN NL07 RABO 0117 3880 68 t.n.v. Stichting Dorotty Oekraïne onder vermelding van “kaarsenactie”.

Doet u/doe jij mee om kaarsen te verzamelen voor mensen die leven in een donkere tijd?

Kaars